The Phone

(A hívás)

Az október 22-én bemutatott misztikusba hajló akciófilmet Kim Bong-joo rendezte és máris óriási tömegeket ültetett és szegezett a „kékvászon” elé. A kérdést, hogy vajon tudnánk-e a múltat a mai eszünkkel befolyásolni, nos, éppen, hogy csak érinti a film, filozófiai elgondolkodásokba pedig végképp nem akar ejteni. S valami furcsa módon mégis azt teszi.

Ko Dong-ho ( SON Nyeon-joo alakításában) egy jóhírű ügyvédi irodánál dolgozik és megbecsült tagja munkahelyi közösségének. Egyik nap egy jól sikerült vállalati buli után arra tér haza, hogy, felesége brutális gyilkosság áldozata lett. Ko ezután csak lézeng, ténfereg, nem talál magára. Amikor már éppen úgy érzené, hogy végre sikerül visszatalálnia a régi önmagához, váratlan telefonhívást kap. 

A vonal végén felesége hangját hallja, s miután rájön, hogy a telefonhívás azon a bizonyos napon történt, kétségbeesetten igyekszik visszafordítani a történelem kerektét és belenyúlni a múltba. Hogy vajon sikerül- e neki? Ehhez bizony meg kell nézni a filmet, de errfelé még várniuk kell azoknak egy kicsit, akik szeretik ezt a műfajt. Az elmúlt hétvégén Koreában minden esetre nagyon sokan voltak kíváncsiak, vajon megváltoztatható-e a múlt (vagy csak máshogy látjuk??).