The Long Way Home

1953-at írunk, a Koreai háború idején, 3 nappal a máig is érvényben lévő tűzszünet előtt. A középkorú Nam-bok ( SOL Hyung-gu alakításában) egyszerű földműves volt, mielőtt bevonult, most kap egy fontos feladatot, mégpedig, hogy futárként egy „TOP SECRET” dokumentumot megadott időre juttasson el a rendeltetési helyére. Nam-bok neki is indul, de egy észak-koreai támadás megakasztja a lendületet, ráadásul a rábízott fontos ügyirat is elveszik.

Közben az ellenséges táborból megismerjük a tizenéves Young-gwang közlegényt is (YEO Jin-goo alakításában) aki az észak-koreai hadseregben egy páncélos egységnél szolgál. A tankokat bombatalálat éri, és az egyetlen túlélő, Youn-gwang úgy dönt, hogy elindul hazafelé, amikor egy furcsa dokumentumra bukkan… A két katona találkozása sorszerű a nyugati frontvonalon és bár különböző a célállomás, együtt küzdik végig magukat a nehézségeken, miközben rájönnek, hogy nem egymás ellenségei, hanem mindketten egy testvérháború áldozatai.

A film rendezője és forgatókönyvírója az a CHUN Sung-il, aki eddig olyan komédia-zsánerű forgatókönyveivel vált híressé, mint pl. a 2012-es „Millionaire On The Run”, vagy a vígjáték elemeket bőségesen tartalmazó „The Pirates” (2014).

Ebből pedig az is következik, hogy mostani alkotása sem a háborús filmek megszokott melodramatikus hangvételben készült, mert alaposan meg van tűzdelve muris fordulatokkal és jelenetekkel.