Polaroid

Egy picivel ugyan, de mégis csak beelőzött a koreai-kínai koprodukciós film, és elhalászta a harmadik helyet a már egy hete igen népszerű és általunk is bemutatott horrorfilm, a „Piper” elől.

A megható történet középpontjában egy kisfiú, annak túlságosan is naív és félénk édesanyja, valamint egy kínai származású férfi különös kapcsolata áll.

Yang Ming kínai állampolgárként él Koreában és jéghokizik. Ám nem sokkal később sportolói karrierjének befellegzik és az utcán véletlenül talál rá egy ájult kisfiúra Soo-ho-ra. Kiderül, hogy a fiú kissé gyermeteg édesanyjával él, apa nélkül. Miközben anya és fia gyerekfelügyelőt keresnek a kisfiú számára, Soo-ho választása ösztönösen Yang Mingre esik, akinek melegszívűségét és megbízható személyiségét a gyerek nagyon megkedveli. Az anyja azonban nem szívesen látja Yang Minget fia közelében, számára a férfi idegen külföldi csupán, miközben Yang Ming és a kis Soo-ho egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

Innen könnyen akár mi is folytathatnánk a történetet, ha… ez egy amerikai film lenne. De nem az. Hiszen a kisfiúról kiderül, hogy gyógyíthatatlan beteg és egy furcsa naptól kezdve mindhármuk élete megváltozik.     

Szereplők:

KIM Tae-young (Soo-ho)

JUNG Jae-yun (anya)
Yang Fan ( Yang Ming)