Madonna

Még egy koreai siker Cannes-ban !!

2015. május 29.

A  „The Shameless” (Szégyentelen)  igencsak pozitív fogadtatása után május 20-án a második koreai filmet is bemutatták a Cannes-i Filmfesztivál „Un Certain Regard” szekciójában.

SHIN Su-won rendezőnő filmje a „Madonna” szintén felkeltette a kritikusok figyelmét. A film központjában nők állnak, egy kórházi ápolónő és egy szervátültetésre felkészített női beteg történetén keresztül. Úgy tűnik, a „Madonna” elsősorban a témaválasztás súlyával és a cannes-i vörösszőnyeget már 2010-ben is megjárt SEO Young-hee („Bedevilled”) alakításával hívta fel magára a figyelmet. (megj.: ha még emlékszel  többek közt a Silla királyság So-Hwa szolgálónyára, Teokman felnevelőjére, akkor tudod, kiről van szó) 

A „Screen Daily” szerint a nézők sötét, nyugtalanító képet kaphatnak arról, hogy Dél-Koreában a társadalom által kivetett nők mennyire kiszolgáltatott és nyomorúságos helyzetbe kerülhetnek.  SHIN rendezői munkáját külön is dícséri a kritika.

A „Variety” úgy jellemzi a filmet, mint egy ’fájdalmas kiáltást’  a társadalmi megkülönböztetés és a nők ellen elkövetett erőszak ellen. Hozzátette azonban, hogy a szenvedés egyre fokozódó bemutatása végül „súlyos büntetés” (a nézőnek).

A „Hollywood Reporter”  SEO Youn-hee meggyőző teljesítményét és KWON So-hyun (egyébként a 4Minute K-pop lánybanda tagja is!) megindító alakítását emeli ki.

SzemFüles rovatunkban korábban már részletesebb ismertetőnkben bemutattuk ezt a filmet is, ha van kedved, olvasd el (esetleg :még 1X :-) )

Itt:

www.erzeki-korea.hu/blog/cannes-2015/