Deep Trap (Csapdában)

Úgy látszik, Koreában tényleg szeretnek borzongani, mert egy nappal (!) a bemutatója után (szept.10.), máris a második helyre ugrott egy horrorba hajló thriller, hogy az elmúlt hétvégi siker, az „Office” után továbbborzolja a mozinézők idegeit.

KWON Hyung-jin rendező filmje a maga egyszerűsége miatt érdekes igazán. Kiszámíthatatlansága nem a váratlan fordulatokban van, hanem abban a lassú folyamatban, ami szinte az utolsó pillanatokig bizonytalanságban tart és fokról fokra ébreszti a rettenetes csapdába ejtés érzetét.

A film egy fiatal házaspárról szól, akik megromlott szexuális- és házaséletüket próbálják rendbe tenni. Hogy a tragikus vetélés nyomasztó emlékétől megszabaduljanak és kimozduljanak a mindennapokból, elhatározzák, hogy elutaznak egy eldugott kis szigetre, amit a feleség (KIM Min-gyeong alakításában) talál az interneten. Az eredeti terv ugyan az, hogy csupán az éttermet keresik fel és sétálnak egyet, aztán visszatérnek otthonukba, de aztán minden máshogy alakul…

Az étterem tulajdonosa egy Seong-cheol nevű baljós ábrázatú, mackó-típusú fickó, akinek a szerepére nehéz lenne bárki mást elképzelni, mint MA Dong-seok-ot. Mind az erőszakos, mind a szexuális jelenetekben olyan hitelességgel és természetességgel hozza ezt a karaktert, hogy a néző csak mozdulatlanul, megbűvölten szorítja az ülés karfáját.  Személyisége fokozatosan megváltozik, és ez ösztönösen elriasztja a nőt, de férje (JO Han-sun alakításában) beleegyezik, hogy ott éjszakázzanak. Rossz döntést hozott…

„Nem volt könnyű ebben a szerepben helyt állnom, mondhatni pszichikailag eléggé megviselt. Hogy mért? Mert gondolatban nagyon sok embert kellett ahhoz meggyilkolnom, hogy ráérezzek a karakterre és meggyőző legyek. Már-már attól tartottam néha, hogy átalakul a pszichém, de szerencsére ez nem következett be” – tette hozzá mosolyogva a színész a sajtótájékoztatón.

Nos, mi is reméljük…   :-)