Chronicles of Evil (Gonosz történet)

A négy hete bemutatott „Chronicles of Evil” („ Gonosz történet”) még mindig nagyon jól tartja magát a hétvégi statisztikák szerint, sőt vissza is előzte a thriller románcot. Úgy tűnik, a kemény zsarutörténet fogva tartja a nézők figyelmét :-)    

Végig feszültségben és kíváncsi borzongásban tartja a közönséget, s ez köszönhető magának a történet alapkonfliktusának, a filmes megoldásoknak és nem utolsó sorban a főszereplő nyomozót alakító Son Hyeon-joo színészi teljesítményének.

Az alaptéma hasonlít a tavalyi év nagysikerű ’A Hard Day” c. krimi vezérötletéhez, itt azonban izzadó tenyérrel, körömrágással üli végig a néző a filmet, amely egy pillanatra sem engedi lankadni a figyelmet, és végig bizonytalanságban tart.

 

 

Egy középkorú, tiszteletben álló, és a bűnügyek felderítésében egyik legsikeresebb nyomozó élete és hivatása csúcspontja előtt áll, előléptetés és nagy jutalom várja. Mindenki büszke rá és a ráváró megtiszteltetésre. Kollégáival előre isznak a medve bőrére, aztán hazafelé a taxiban elbóbiskol. Arra riad, hogy egy elhagyatott hegyi úton hajtanak, szinte ugyanebben a pillanatban a sofőr megtámadja azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy megöli a rendőrt. Ám a dulakodás közben – önvédelemből – Choi rendőrtiszt gyilkosságot követ el. Első reakciója, hogy hívja a kollégáit, de aztán eszébe jut a családja, a hírneve, az egész addigi küzdelmes pályája, az előléptetése – és ekkor úgy dönt, hogy eltakarítja a gyilkosság színhelyét.

 

A következő napon azonban mindenki iszonyatára a megölt holtteste egy darura felakasztva lóg Choi nyomozó irodájának ablakával szemben. Az ügy felderítésére összeállt csapat vezetésével Choit bízzák meg a feljebbvalói… és máris a konfliktus kellős közepében vagyunk.   

Miközben próbálja húzni, hamis nyomra terelni a felderítést, kétségbeesetten igyekszik megtalálni azt, aki e mögött állhat és ráadásnak felbukkan egy titokzatos zsaroló is. A gonosz spirálba egyre mélyebbre sodródó rendőr mind sötétebb erőkkel és mind sötétebb belső énjével küzd.

Egyöntetű az a vélemény, hogy a főszereplő kiválasztása telitalálat volt.

Son Hyeon-joo (59) 

már jó néhány krimiben szerepelt (talán legemlékezetesebb a 2013-ban készült „Hide and Seek”), de azt nyilatkozta, eddig ez volt számára a legnagyobb falat. Értette ennek a figurának az összetettségét, a tisztességét, a vágyait, a kínlódásait és a gyávaságát is.

„Őszintén izgultam, hogy hitelesen el tudom-e játszani ezt a karaktert, akinek ennyi rejtegetnivalója van, ennyi terhet kell cipelnie és közben egy látszatot igyekszik fenntartani. Kimerítő, de nagyon szép feladat volt” – nyilatkozta a színész.