Time Renegates

(Időntúliak)

KWAK Jae-yong aztán érti, hogy hogyan is készítsen egyszerre  közönségsikeres,   ugyanakkor elgondolkodtató filmeket! A „My Sassy Girl” (2001) és a „Windstruck” (2004) átütő hatású filmjei után – többek között - íme, máris itt van az idén elkészült „Time Renegades”, ami április 13-i bemutatója stabilan a koreai  filmszínházak élén van mind a külföldi, mind a hazai gyártású mozifilmek tekintetében.

A romantikus-fantasyba hajló thriller legelején két férfi 32 évnyi különbséggel ugyanazon a napon, december 31-én életveszélyes támadás következtében eszméletét veszíti. A híres nyomozót, Geon-woot (LEE Jin-wook alakításában) 2014 december 31-én meglövik, míg az 1982-ben élt Ji-hwan középiskolai zenetanárt (JO Jung-suk alakításában) egy késszúrással sebesítik meg 1982 december 31-én, miközben élete első igazi randevújára igyekszik.

És ekkor megtörténik a hihetetlen, a felfoghatatlan: a két élet-halál közt lebegő férfi gondolatai találkoznak és láthatják egymás életét. S ebben az időn túli életben kiderül, hogy mindketten ugyanazt a nőt szeretik és mindketten elindulnak, hogy megmentsék, még ha későnek tűnik is...   

   

Európai, nyugati szemmel talán kevésbé fogható, hogy miért vonzódnak a Távol-Keleten oly annyira az e világon túli, racionális gyökereket legyőző élethez. Én nem tudom, de nem is alkarom sem tudni, sem fejtegetni, mivel úgysem lennék képes rá. A magam részéről elfogadom, élvezem, és próbálom megtanulni. Ezért ajánlom nagyon szívesen ezt a filmet. talán egyszer hozzánk is eljut :-)