SORI - The Sound

SORI –  „ A Hang”

Ha nem is szerelmes-romantikus, de ez nagyon szívet melengető film még mindig kedvenc a koreai mozikban. Bizonyára sokan emlékeznek még az ET- a földönkívüli kedves, megható történetére –talán kicsit ezt idézi fel,  - persze nagyon is sajátos, koreai változatban. 

LEE Ho-Jae rendező mindössze második nagyfilmje ez, igaz, hogy első, még 2009-ben készített „The Scam” c.filmjéért mindjárt meg is kapta a „Best New Director” díjat. Lee-nek forgatókönyvíróként is van gyakorlata, így minden esélye megvan, hogy második filmje is siker legyen, aminek tanúbizonysága, hogy a a közönség a hétvégén máris a kegyeibe fogadta a 2016. január 27-én bemutatott hazai filmet, az egy kicsit mese, kicsit sci-fi, de mindenképpen szívhez szóló történetet.

Egy apa reménykedő szíve még mindig keresi 10 éve eltűntnek nyilvánított lányát . Környezetében és  a hivatalos szerveknél is már mindenki letett a lányról, és úgy gondolják, hogy már nem él. Az apa azonban nem tudja feladni, és váratlan segítséget kap egy eltévedt és Dél-Koreában kényszerleszállást végrehajtott kis robot „személyében”, aki képes a hangokat felismerni. S amint a hangot követve végigutaznak Koreán, az apa és a robot között különös, belső barátság épül fel…

A film főszerepében  a sokszínű, remek színész LEE Seung-mint látjuk, aki tavaly elnyerte a „Dráma kategória legjobb színésze” díjat a „Misaeng”-ben nyújtott elképesztően hiteles és megindító alakításáért. Nemrég láthattuk őt egy egész más, félelmetes karakterben a „The Piper”-ben, vagy akár a „Pasta” c. sorozat undok étteremfőnökének szerepében, - valahányszor lenyűgöző teljesítményt nyújtott .