Pandora

Egy békés vidéki városkában nukleáris erőmű működik, aminek a városka lakói igencsak örülnek, hiszen a szegény vidék számtalan lakosának nyújt biztos megélhetést. Jae-hyuk (KIM Nam-gil) munkás azonban mély ellenszenvvel viseltetik, méghozzá személyes okokból: édesapja a hűtőrendszer meghibásodása miatti balesetben korábban életét vesztette. Jae-hyuk, aki özvegy édesanyjával és nővérével éli a vidéki munkások életét, és a maga egyszerű módján udvarol egy helybéli lánynak ( KIM Joo-hyun alakítja), most mégis arra kényszerül, hogy ott dolgozzon, hisz ő az egyedüli családfenntartó.  

Jung Jin-young

A szükséges javítási, karbantartási munkálatok, az alkatrészpótlások sorozatosan elmaradnak – mert a város vezetősége spórol és közömbös. Egy műszaki vezető (Jung Jin-young egy újabb kiváló alakításában) nem nyugszik, és a Kormányig viszi az ügyet, ahol azt rendesen le is söprik az asztalról.

Aztán egy nap megtörténik a baj: egy váratlan kisebb földrengés miatt az atomerőmű elfáradt csövei megrepednek, és a hidrogén gáz berobban. És innen, körülbelül a film felétől egy borzasztó rémálmot él át a néző, ami nagyon is valóságosnak tűnik. A rendező zseniális módon állítja szembe

Jae-hyuk és néhány társa ösztönös, drámai küzdelmét a miniszterelnök (LEE Kyoung-young választása telitalálat) és a koreai elnök (KIM Myung-min) tehetetlenségével és bajt takargató, képmutató manővereivel.

És e ponton az egyszerű, sőt alkalmanként bumfordi munkás Hőssé válik: ő tudniillik elindul, hogy alászállva az atomerőmű poklába, tegye a dolgát, miután szeretteit biztonságba zavarta el. Jae-hyuk jellemfejlődésének és tragikus hőssé emelkedésének útját KIM Nam-gil megrázóan, és tökéletes természetességgel alakítja.