My Annoying Brother (2016)

(Az én kiállhatatlan bátyám)

A szívhez szóló történet főhőse két fiú, akik mostohatestvérek, külön utakon járnak, de sorsuk hosszú évek múltán is különös módon fonódik össze.

Doo-young (Do Kyung-soo) ígéretes dzsúdó-bajnok, aki nagy nemzetközi sikerek küszöbén áll. Egyik mérkőzésén olyan súlyos látóideg-sérülést szenved, hogy véglegesen megvakul. Mivel mindkét szülőjét elveszítette, volt edzője viseli gondját, ahogy ideje engedi.

Doo-sik (Cho Jung-seok) aki csalásért börtönben ül, hírét veszi mostoha öccse szerencsétlenségének, és ha nem is szívjóságból, de számításból kikönyörgi szabadon bocsátását, mondván: öccse rá van szorulva. Doo-young-ot, aki már majdnem belenyugodott volna a megváltoztathatatlanba, hidegzuhanyként éri a felbukkant báty, és annak széltoló életmódja csak növeli a stresszt.   

Aztán (ahogy az már csak lenni szokott) csavarodik egyet a történet, és kiderül, hogy a széltoló vagány halálos beteg. Ekkor olyasmire adja a fejét, amit korábban fel sem tudott volna tételezni magáról: elhatározza, hogy hátralévő életét öccsének karrierjére fordítja, hogy fel tudjon készülni a Riói Paralimpiai Játékokra és megnyerje. Vajon sikerül nekik?