A Violent Prosecutor

A koreai filmes világ manapság leggyakrabban foglalkoztatott sztárja kétségkívül HWANG jung-min, s ez természetesen nem véletlen,hiszen olyan sokoldalú és sokszínű, akárcsak egy igazi kaméleon. Alig ké hónapja brillírozott a Himalája csúcsait kísértő hegymászó szerepében, máris itt van legújabb sikerfilmje, a február 3-án bemutatott „A Violent Prosecutor”, ami két nap alatt máris 1 millió nézőt csábított a mozikba, s azóta is tartja vezető pozícióját a hazai filmek sorában.  

Az elsőfilmes rendező LEE Il-hyeong alkotásában HWANG itt egy Byun Jae-wook nevű forrófejű ügyészt játszik, akit kérlelhetetlen igazságkeresése és cseppet sem kíméletes kihallgatási módszerei tettek híressé mind a szakma, mind a bűnözők berkeiben. Amikor az egyik gyanúsítottat az általa vezetett kihallgatás után halva találják, a vádlóból egy csapásra vádlott lesz, és akárhogy tiltakozik, 15 év börtönbüntetésre ítélik.

Öt év után a börtönben megismerkedik egy Chi-won nevű szélhámossal (KANG Dong-won alakításában) és felfedezi a lehetőséget benne. Úgy tervezi, hogy segít neki mielőbbi szabadulásában, és mint egy „meghosszabbított karral” felleli és bosszút vesz azokon, akik ártatlanul börtönbe juttatták, hogy megszabaduljanak tőle. Ügyészi tanácsokkal látja el Choi-wont, akit így valóban szabadlábra is helyeznek, ám azonban neki is van egy terve, mégpedig az, hogy meglépjen a börtönben hagyott társa elől…

A két kiváló színész (KANG-ot nem régiben lehetett látni a hátborzongató ’The Priests’-ben) főszereplésével készült film jóval túlmutat a hagyományos bosszúálló történeteken. Ki kinek van hasznára? Ki kit használ ki? Vajon a betyárbecsület győz a cserbenhagyással szemben?