Sataejjim (koreai marharagu)

 
 

Hozzávalók:

 
  • kb. 1 kg marhalapocka
  • 25-25 dkg különféle zöldséggyökér (paszternák, zeller, petrezselyemgyökér, bojtorján, jégretek)
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1/2 vöröshagyma
  • 2 cs. zöldhagyma zöldje
  • 8 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2-3 vékony karika gyömbér apróra vágva
  • 4 db. szárított siitake gomba 3-4 darabra tördelve
  • 1 teáskanálnyi csilipaprikapor
  • 1 teáskanélnyi méz, vagy kukoricaszirup
 

A szószhoz:

  • 1/3 csésze szójaszósz
  • 1/4 csésze rizsbor, vagy száraz fehérbor
  • 1 e.k. cukor
  • 1 e.k. szezámolaj
  • só, bors ízlés szerint
 

Elkészítés:

 
1. kép
1. Jól mosd meg a húst, szárítsd meg papírtörlövel. Vágd kb. 2.5 cm x 2.5 cm-es kockákra
 
2. kép
2. Tedd a húst és 2-2 cm-es hengerekre vágott zöldségeket egy mély lábasba, keverd jól össze a kis tálkában előre elkészített szósszal. Forgasd meg alaposan, pici vizetönts alá. Fedd le és 5-7 órán át nagyon lassú tűzön főzd.
 
3.kép
  
3. Ha szükséges, picit sózd utána, illetve önts még hozzá mézet, szójaszószt, borsot ízlés szerint, s ha otthon vagy óvatosan kevergesd meg, vagy rázogasd meg.Mielőtt lekapcsolod a tűzhelyet, forgasd meg darabolt zölhagymazöldjében és a szezámoljaban.
 

Tálalás:

Szedd ki az ételt egy nagy tálalótálra és közösen, evőpálcával fogysszátok ! :-) 
 

Szerző:

Érzéki Korea