Muguk (koreai retekleves)

 

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg. fehér retek
  • 2 db. zöldhagyma
  • 15-20 dkg. marhahús
  • 2 teáskanályi zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanálnyi szezámolaj
  • 2 e.k. levesbe való szójaszósz - guk ganjang/  (ehhez a normál szójszósz túl sötét!)
  • só, bors, ízlés szerint
 

Elkészítés:

 
1. kép
1. Vágd fel apró szeletekre a marhahúst, és pácold be az 1e. kanálnyi leveshez való szójaszósz, 1 tk. zúzott fokhagyma, csipet bors és 1 t.kanálnyi szezámolajból készült páclébe. Tedd félre.
 
2. kép
  
2. Vágd falatnyi szeletekre a jégcsapretket (legjobb a koreai retek), és kb. 2cm-es darabokra a zöldhagymát
 
3. kép
3. Egy közepes lábasban pirítsd a marhahúst, míg meg nem barnul. Önts 8 csészényi vizet hozzá, és forrald fel, habját fölözd le. Vedd le a tüzet közepes fokozatra és főzd további 10 percig
 
4. kép
Add hozzá a retekszeleteket és addig főzd, amíg áttetsző nem lesz a retek, de azért roppanósnak  kell maradnia (Ez kb. 15 perc). Keverd a levesbe a maradák fokhagymát, a zöldhagymát és a szójaszószt. Nem szabad sötét színűnek lennie! Kóstold meg és sózd, borsozd ízlés szerint, még főzd további 3-5 percet és tálalhatsz! :-)
 

Szerző:

Érzéki Korea