Kimchi sundubu jjigae (kimcsis lágytofu leves)

 

Hozzávalók:

 

1 csomag (kb.30 dkg.) extra lágy tofu (순두부)

10-15 dkg sertéslapocka, vagy húsos hasaalja szalonna

1/3 csésze vékonyra szeletelt kimcsi

1 szál vágott zöldhagyma

1 teáskanálnyi csípős chilipaprikapor (gochugaru)

1 teáskanálnyi szezámolaj

1 teáskanálnyi apróra vágott fokhagyma

½ teáskanálnyi só

kevés törött feketebors

1 csésze szardellalé (esetleg marha-, vagy csirkelé)

2-3 evőkanálnyi kimcsilé

 

Elkészítés:

1. kép

1.Vágd a húst és a kimcsit vékony csíkokra. Egy tálba tedd bele az összevágott húst, a kimcsit, a chilipaprikaport, a fokhagymát és a szezámolajt, jól keverd össze, és helyezd közepes lángú tűz fölé 

2.kép

2.Süsd, amíg a hús több,mint félkész és a kimcsi lágy állagú lesz, ez folyamatos kevergetés mellett kb. 3-4 perc

3.kép

3.Öntsd hozzá a szardellalét és a kimcsilét, majd forrald fel és lassabb tűzön forrald további 3-4 percig, szedd le a habját

4.kép

4.Most nagyobb darabokban add hozzá a tofut, keverd bele a sót és a törött borsot. Főzd további 4-5 percig. Az összevágott zöldhagymát azután dobd rá, miután elzártad alatta a tüzet.   

 

Így készítsd el a szardellalét: 

6-7 közepes szárított szardellát tisztíts meg a fejétől és a fekete belső részeitől, és egy tenyérnyi algalappal, valamint két zöldhagyma fejével 2-21/2 csésze vízzel főzd közepes tűzön úgy 20 percig, majd szűrd le. 

 

Szerző:

 

Érzéki Korea