Kimchi bibimguksu

Hozzávalók:

vékony koreai tészta (somyeon), kígyóuborka,tojás, kimchi és kimchilé, cukor, gochujang (koreai csípős paprikakrém), fokhagyma, ecet, pirított szezámmag, szezámolaj   

Elkészítés 2 személyre:

kimchi és kimchi lé
  • ½ bögre apróra vágott kimchit, kb. ugyanennyi kimchi-lét, 1-2 gerezd apróra vágott fokhagymát, 1 teáskanál cukrot, 1 evőkanál gochujangot és 1 evőkanál pirított szezámmagot keverj össze egy tálban.
  • főzz meg egy tojást keményre
  • vágj fel egy fél uborkát gyufaszál vékonyságúra és hosszúságúra,picit sózd be, majd kis idő múlva itasd le róla a kiizadt vizet

 

  • főzd ki a tésztát (2 személyre kb. egy maroknyi) forrásban lévő, kicsit megsózott vízben, de vigyázz, ne főzd túl! Azonnal hideg vízzel öblítsd és mosd át – hogy ruganyos maradjon
  • egy maréknyi tésztát tekerj egy tányérra, mint egy nagy kígyót, tetejére öntsd a kimchis szószt, majd díszítsd a fél tojással, a vágott uborkával és szórd meg pirított szezámmaggal, pár csepp szezámolajt csepegtess a tetejére!

Fontos!

A tésztafőzést hagyd utoljára,mert ha az sokáig áll, megszottyad, szivacsos lesz.

Koreában a tészta-ételeket frissen szeretik fogyasztani. Jó étvágyat! :-)