Hobak buchim

 

Hozzávalók:

1 közepes cukkini

½ teáskanálnyi só

¼ hagyma

½ csésze liszt (vagy buchim garu)

1 tojás

étolaj

 

Elkészítés

1. kép

1. A cukkinit vágd gyufaszál méretű szálakra. Egy mélyebb tálban sózd meg a ½ teáskanálnyi sóval, keverd össze és hagyd kb. 15 percig pihenni. Eztán jól, de óvatosan nyomkodd ki a levét, amit félre is tehetsz.

 

2. kép

Most papírtörlővel törölgesd meg a cukkinit, majd add hozzá a vékony szeletekre vágott hagymát,a tojást és a lisztet (vagy buchim garut). Kanállal jól keverd össze, de vigyázz, ne törd össze közben a cukkinit.

 

3. kép

Kevés olajt (pl. napraforgóolajt) forrósíts egy serpenyőben, egy-egy evőkanálnyi palacsintakeveréket tégy a serpenyőbe és a kanállal formálj kis kerek lepényeket. Vedd közepesre a lángot, és mindkét oldalát süsd aranybarnára kb. 2-2 percig, attól függ, milyen vastagságú a kis palacsinta.

Foghagymás, zöldhagymás, pici borsos szójaszósz illik mellé, amihez most hozzáadhatod a cukkini kicsavart levét, ha akarod. Vigyázz, mert ekkor duplán sós lesz a mártogatós! 

// 2016. március 19. //   

 

Szavazás

Hányas osztályzatot adsz a receptre

jeles (5) (9)
82%

jó (4) (2)
18%

közepes (3) (0)
0%

Összes szavazat: 11

Szerző

Érzéki Korea

Téma: Hobak buchim

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása