Dakbulgogi (닭불고기)

Hozzávalók (2-3 főre):

40-45 dkg csirkehús (mellehúsa, vagy comb)

 

Hozzávalók a pácléhez:

3-4 evőkanálnyi (e.k.) szójaszósz

1 e.k citromlé

1 e.k. barnacukor

1 e.k. méz

1 e.k. mirin (vagy rizsbor, vagy száraz fehér bor)

1 e.k. apróra vágott fokhagyma

1 e.k. apróra vágott gyömbér

1 cs. zöldhagyma zöldje apró karikákra vágva

 

ELKÉSZÍTÉS 

1. kép

1.Jól mosd át a csirkét és vágd le róla a felesleges zsíros részeket. Vágd vékony, kb. 3x1 cm-es csíkokra

 

2.kép

2. Egy tálkában készítsd el a páclét a hozzávalókkal. Keverd, amíg el nem olvad a cukor.

 

3.kép

3. Pácold be csirkét és legalább egy fél órára tedd hűtőbe, vagy akár egy egész éjszakára.

 

4.kép

4.Közepes tűzön melegíts elő egy serpenyőt igen pici olajjal, majd dobd rá a csirkefalatokat és mindkét oldalát pirítsd kb. 1-2 percig és lassan adagold hozzá a páclét, ahogy felveszi. Ne tocsogjon a szaftban, de vigyázz,hogy meg ne égesd, hiszen a karamellizálás miatt igen gyorsan pirul!

Tálald salátaágyon, külön tálkákban felszolgált főtt rizs és bancanok illenek hozzá. 

// 2016. március 5 //