Az első Koreai bor a Majuang

Eredetileg Koreában,a szőlő kultúra a Joseon kora tehető(1393-1910).Nyugatról importálták.Érdekesség,hogy hivatalosan csak,1977-.ben lett hivatalos, a bor iparág.Az első márka elnevezése Majuang,jelentése hozzávetőleg,”élvezd mialatt nézed,szemtől-szembe”.Azelőtt az alkohol ipar leginkább csak erjesztett rizsből állított elő alkoholt.A kormány elhatározta,hogy Rizling szőlőt fog importálni.1970.-ben Gyeongsangban épül fel,a Majuang bort gyártó cég.A terület éghajlata,hasonló a Német,Moselhez.

Gyeongsan képes lett 9500 liter bor előállítására.A bor elismerté vált kitűnő aromája miatt világszerte.Még a Vatikánnak is beszállítói lettek,évente több mint 300.ezer palackot szállítanak.II.Pál Pápa, és Ferenc Pápa is használta már oltári bornak.

A Koreai piac több mint 70% uralja 1980.óta.Óriási választékkal,több mint 80 féle borral.

Immáron három évtizede a Koreai piac vezető bora.

 

Forrás:Lee Seung-ah

   Korea.net